Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Diğer / Askere Giderken İstifa Dilekçesi

Askere Giderken İstifa Dilekçesi

/
2580 Views

Tecili bulunmayan ve askerlik hizmetini yapmak durumunda olan çalışanlar askere giderken istifa dilekçesi vermek durumundadır. Çalışanın askerlik yapacağı yerin belli olması ile birlikte bu dilekçenin ya da hazırlanan sülüsün iş yerine verilmesi zorunludur.

Yönetmeliğe uygun bir biçimde hazırlanan dilekçe ile çalışan iş yerinden tazminatını da alabilir. Bu durumdan yararlanmak için en az 1 yıllık çalışma süresinin tamamlanması gerekir.

Askere Giderken İstifa Dilekçesi Örneği

Private File - Access Forbidden
Private File - Access Forbidden

Askere Giderken İstifa Dilekçesi Nasıl Yazılır/ Nasıl Doldurulur?

Askere gitmeden önce çalışanların işten ayrılacaklarını beyan etmelerine yardımcı olan bir dilekçe hazırlamaları gerekiyor. Hazırlanan askere giderken istifa dilekçesi ile çalışan bazı kazanımlar da elde edebilir. Fakat dilekçenin doldurulmasında uyulması gereken belli başlı kurallar bulunuyor. 

  • İstifa dilekçesinde hangi tarihte askerliğe başlanacağına dair bilgi olmalıdır.
  • İşten ayrılma sebebi olarak askerlik hizmet gösterilirken resmi askerlik evrakının da bir örneğinin dilekçeye ekleneceği belirtilmelidir.
  • TC kimlik numarası ile birlikte isim soy isim de belirtilerek dilekçe tamamlanmalıdır.

Dilekçenin sonuna iletişim adresi ya da telefon numarası eklenebilir. İmzalanan dilekçe son halini alarak teslim edilmeye hazır durumdadır. 

Askere Giderken İstifa Dilekçesi Nereye Verilir/ Nereye Gönderilir?

Askere giderken hazırlanacak olan istifa dilekçesinin kişinin çalıştığı kuruma vermesi gerekiyor. Özel şirkette ya da memur olarak çalışmasının bir önemi yoktur. Her durumda da kişi çalıştığı kurumun müdürlüğüne yazdığı dilekçeyi yine aynı kuruma vermelidir. Elden verilmesi gereken dilekçe açık, anlaşılır ve net bir dille yazılmış olmak durumundadır.

Bir yıldan uzun süredir çalışma hayatına aynı kurumda devam eden çalışan askere giderken istifa dilekçesi ile tazminat talebinde de bulunabilir. Memur olarak çalışanların e devlet üzerinden de dilekçelerini hazırlayarak iletmelerine imkan tanınmaktadır. Dilekçe ile birlikte askerliği kanıtlayan belgenin de bulunması gerektiğini unutmamakta yarar bulunuyor. 

Ne Zaman Sonuçlanır?

Askere gidecek kişi tarafından elden ya da e devlet üzerinden bağlı bulunulan kuruma verilen istifa dilekçesi yaklaşık olarak 15 gün içinde sonuçlanıyor. Zaten kişinin sadece askerlik nedeni ile değil herhangi bir sebep ile istifa etmesi için 15 günlük bir ihbar süresi bulunuyor.

Bu süre içerisinde ya da 15 günlük yasal süreden daha kısa zamanda dilekçenin sonuçlanma durumu da söz konusu olabilir. Dilekçenin cevaplanması içerisinde geçen süre boyunca kişinin de çalışmaya devam etmesi gereklidir. Dilekçenin cevaplanması ile birlikte çalışan işinden ayrılma işlemlerini tamamlayabilir. Tüm bunlar göz önüne alınarak istifa dilekçesi askerlik tarihinden en az 20 gün önceden verilmelidir. 

Nasıl Geri Çekilir/ İptal Edilir?

Askerlik tarihinin belli olması ile birlikte sigortalı çalışanların bir dilekçe ile istifa sebebini de belirterek çalıştıkları kuruma durumlarını bildirmesi gerekir. Fakat bazı durumlarda askerlik günü belli olsa dahi kişinin askerlik yükümlülüğü ortadan kalkmış olabilir. Tüm bunlar kişisel sebeplerden kaynaklanmaktadır.

Bu gibi durumlarda çalışanın kuruma verdiği istifa dilekçesini geri çekmesi mümkündür. Fakat dilekçenin çekilebilmesi için verilen istifanın resmi olarak işleme alınmamış ve sonuçlanmamış olması gerekir. İşleme alınan dilekçenin geri çekilmesi mümkün değildir. İptal işlemi için ise yeni bir dilekçe yazılarak yine kuruma verilmesi gerekir. İptal sebebini de bildirmekte yarar bulunuyor.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar