Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Diğer / Doğalgaz Abonelik İptal Dilekçesi

Doğalgaz Abonelik İptal Dilekçesi

/
2290 Views

Önemli enerji kaynakları arasında bulunan doğalgaz, aboneliğinin zorunlu hale getirilmesinden dolayı birçok hane bu nimetten faydalanmaya başladı. Fakat taşınma gibi durumlar söz konusu olduğunda, girişte yapılan doğalgaz aboneliklerinin iptal edilmesi gerekiyor. Bu iptalin gerçekleşmesi için abonelerin bağlı bulundukları firmaya, doğalgaz abonelik iptal dilekçesi göndermeleri gerekiyor. Dilekçenin kabul edilmesi için usule göre hazırlanmalıdır. Bu yazıda, doğalgaz abonelik iptal dilekçesi hakkında her şeyi bulabilirsiniz. 

Doğalgaz Abonelik İptal Dilekçesi Örneği

Private File - Access Forbidden
Private File - Access Forbidden

Doğalgaz Abonelik İptal Dilekçesi Nasıl Yazılıyor?

Doğalgaz üyelik iptal dilekçesi, diğer dilekçe yazımlarında olduğu gibi dilekçenin sağ üst köşesine tarih atmakla başlıyor. Sayfanın tam orta kısmına hizmet alınan firmanın isminin yazılması gerekiyor. Konu olarak belirlenen kısma, doğalgaz aboneliğinin iptal edilmek istenmesi yazılıyor.

Bunlar yazıldıktan hemen sonra dilekçenin açıklama bölümünde aboneliğin hangi amaçla iptal edilmek istendiğine yer veriliyor. Açıklama yazıldıktan sonra dilekçenin son kısmına, aboneliği iptal eden kişinin ad, soyad ve imzasının atılması gerekiyor. Gerekli olan usuller takip edildikten sonra dilekçe firmaya gönderiliyor ve hemen sonrasında işleme alınıyor. Dilekçenin işleme alınabilmesi için yazım biçimine dikkat edilmesi gerekiyor.

Doğalgaz Abonelik İptal Dilekçesi Nereye Veriliyor?

Tüm kuralları yerine getirilen doğalgaz abonelik iptal dilekçesi sonrasında bağlı bulunan firmaya teslim ediliyor. Firmaya teslim işlemi istenirse elden olabileceği gibi kargo yolu tercih edilebiliyor. Bunun yanında yazılan dilekçenin ilgili teslim firmasının Genel Müdürlük bölümüne de gönderilebilir.

Elden ve kargo yoluyla teslim edilebilmesinin yanında faks yoluyla da doğalgaz alınan firmaya dilekçenin teslim işlemi yapılabiliyor. Tüm bu seçeneklerle yapılan abonelik iptali başvurusu, sonraki aşamada değerlendirilmeye başlanıyor. 

Ne Zaman Sonuçlanıyor?

Taşınma veya herhangi bir sebepten dolayı iptal edilmek istenen doğalgaz aboneliği, yazılan dilekçenin istenen firmanın ilgili birimlerine iletilmesi gerekiyor. Firmanın istenen bölümlerine gönderilmeyen doğalgaz abonelik iptal dilekçesi değerlendirilmeye alınmıyor. Yazılan dilekçenin işleme alınmadığı gibi durumlar söz konusu olduğunda, firma genellikle abonelerine belli bildirimler gerçekleştiriyor.

Doğalgaz aboneleri, firmaya gönderdikleri dilekçenin hangi aşamada olduğu hakkında bilgiyi, ilgili firmanın internet sitesinde yer alıyor. Takip sistemi sayesinde isteyenler, abonelik iptal işlemlerinin hangi durumda olduğunu görebiliyorlar. 

İlgili internet sitesinde abonelik iptali için tüm aşamalar öğrenilebiliyor. Aboneler buradan aboneliklerinin iptal edilip edilmediğini, ne zaman edileceğini, iptal sebebini kolayca öğrenebiliyorlar. Sitede abonelere yazılan dilekçe hakkında uyarılar yapılmışsa, dikkate alınarak dilekçe tekrardan yazılabiliyor.

Nasıl Geri Çekilebilir?

Doğalgaz aboneliğinin iptali için yazılan dilekçe ilgili firmaya gönderildikten sonra vazgeçme durumu söz konusu olursa, abonelik iptal dilekçesinin geri alınması için başka bir dilekçe yazılması gerekiyor. İlgili firma, zamanında yazılan dilekçelerde, geri çekme işlemlerini başlatıyor. Ancak abonelik iptal dilekçesi yazıldıktan sonra söz konusu durum onaylanmışsa, dilekçenin geri çekme işlemleri yapılamıyor. Bu durumda kullanıcının tekrardan abonelik almak için başvurusu yapması gerekiyor.

Yeni abonelik söz konusu olunan durumlarda yine ilgili firmaya yeni abonelik talep dilekçesinin ibraz edilmesi gerekiyor. Yazılan talep dilekçeleri kurallara uygunsa, kısa bir süre sonra işleme alınıp, abonelik başlatılıyor. Doğalgaz abonelik iptali dilekçesi görüldüğü üzere bu aşamalara uyularak yazılıp gönderiliyor. Dilekçe yazıldıktan sonra ise yukarıda bahsettiğimiz durumlar söz konusu olduğundan gereken yapılmalıdır. 


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar