Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Diğer / Bölüm Değiştirme Dilekçesi

Bölüm Değiştirme Dilekçesi

/
163 Views

Ortaöğretim ve yüksek öğrenim gören öğrenciler belirli şartları karşıladıklarında bölüm/alan değiştirme hakkına sahiptirler. Bunun için yazılı olarak ilgili kuruma bölüm değiştirme dilekçesi başvurulması yeterlidir. Ortaöğretimde öğrencinin velisi, yüksek öğrenimde ise öğrencinin kendisi başvuruyu yapabilmektedir.

Bölüm Değiştirme Dilekçesi

Bölüm değiştirme talebiyle dilekçe yazmadan önce gerekli şartları karşıladığınızdan emin olmalısınız. Ortaöğrenimde alan seçimi yaptıktan sonra, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte bir ay içinde bölüm/alan değişikliği yapabiliyorsunuz. Bunun için veliniz okul idaresine lise bölüm değiştirme dilekçesi yazması gerekiyor.

Yükseköğrenimde  bölüm değişikliği isteyen öğrenciler kurum içi veya başka bir yüksek öğrenime bölüm değiştirme talebinde bulunabiliyorlar. Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler MEB’e bir dilekçeyle başvurarak bölüm değiştirme talebinde bulunabiliyorlar.

Kurum içi bölüm değiştirmek isteyen öğrenciler de öğrenim gördükleri  üniversitenin fakülte dekanlığına veya rektörlüğüne üniversite bölüm değiştirme dilekçesi yazarak, başvuruda bulunabiliyorlar.

Bölüm Değiştirme Dilekçesi Örnekleri



Ortaöğretimde ve yükseköğrenimde bölüm değiştirmek isteyenler için birçok bölüm değiştirmek için dilekçe örneği çeşitleri bulunmaktadır. Başlıkları ve sunulan bilgiler farklı olsa da genel olarak içerikleri ve şablonları aynıdır. Bu nedenle herhangi bir bölüm değişikliği dilekçe örneği indirip, kendinize göre yeniden düzenleyebilirsiniz.

Dilekçe örneği indirirken, bölüm değiştirme dilekçe örneği lise veya yüksek öğrenim olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Çünkü bu iki dilekçe içerikleri birbirinden farklılık göstermektedir. Örneğin İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencisiyseniz, bölüm değiştirmek istediğinizde itü bölüm değiştirme dilekçesiyle başvurunuzu yapabilirsiniz.

Bölüm Değiştirme Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Bölüm değiştirme dilekçeleri her ne kadar kolay yazılan dilekçeler olarak görülse de kabul görmesi için doğru bir şekilde yazılması önemlidir. Öncelikli olarak dilekçenin muhatabı doğru şekilde yazılmalı, sunulan bilgiler tam ve geçerli olmalıdır.

Dilekçenizin başlığını ortaöğrenimde öğrencinin öğrenim gördüğü okul idaresine hitaben yazıyorsunuz. Örneğin “Ataşehir Anadolu Lisesi Müdürlüğü’ne” gibi bir başlık atıyorsunuz. Yükseköğrenim görüyorsanız başvuru yapmak istediğiniz üniversitenin ilgili fakülte dekanlığına/bölüm başkanlığına hitaben dilekçenizi yazıyorsunuz.

Ortaöğrenimde, veli, öğrencinin sınıfını, okul numarasını ve seçtiği alanı öncelikli olarak yazıyor. Daha sonra hangi alana geçmek istediğini belirtiyor. Başka bir bilgiye gerek yoktur. “Bilgilerinize sunar, gereğini saygılarımla arz ederim” şeklinde dilekçeyi bitirebilirsiniz.

Yükseköğrenimde bölüm değiştirmek isteyen öğrenci, okulunu, bölümünü yazdıktan sonra hangi bölüme geçmek istediğini nedenleriyle ve ispatlarıyla birlikte yazması gerekiyor. Ayrıca ekte öğrenci ve okul bilgilerini yazıp, kuruma sunacağı belgeleri eklemelidir.

Yurt dışında okuyup da yurt içinde herhangi bir üniversite için bölüm değişikliği talebinde bulunacak öğrenciler için MEB’in okul/bölüm/alan değişikliği talep formu bulunmaktadır. Bu formu doldurarak, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğüne teslim ediyorsunuz.

Ortaöğretim ve yükseköğrenim gören öğrenciler bölüm/alan değişikliği talebinde bulunma hakları vardır. Bu haklarını dilekçeyle okul idaresine başvurarak kullanabiliyorlar.

Bu yazımızın yararlı olduğunu düşünüyorsanız paylaş butonuna basarak çevrenizle paylaşabilirsiniz. Aklınıza takılan soru veya önerilerinizi yorum olarak iletebilirsiniz.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar