Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Kurumsal / İş Dilekçesi

İş Dilekçesi

/
4350 Views

İş sahibi olmak isteyen birçok kişi iş başvurusu yapmak için iş dilekçesi yazarak yetkili makamlara dilekçelerini teslim ediyorlar ya da ibraz ediyorlar. Dilekçenin resmi bir yazı sistemi olmasından dolayı iş dilekçesi de dilekçe yazım usulüne göre yazılmalıdır. Usulüne uygun bir şekilde yazılan iş dilekçesi ilgili makamlara ibraz edildikten sonra dilekçe incelenerek dilekçe sahibine bilgi veriliyor. 

İş Dilekçesi Örneği

Private File - Access Forbidden

Private File - Access Forbidden

İş Dilekçesi Nasıl Yazılır / Doldurulur

İş dilekçesi konu, açıklama ve talep olmak üzere üç ana bölümden oluşuyor. Konu bölümünde dilekçenin konusu bir ya da iki kelime ile yazılır. Açıklama kısmı ise dilekçenin yazılış amacı ve içeriğinin bulunduğu bölümdür. Talep bölümü ise dilekçenin içeriğinde belirtilen konulara istinaden talep ve isteklerin belirlendiği alandır.

Dilekçenin sağ üst köşesine tarih yazılırken orta kısmına muhatap olunan makamın ismi yazılır. Hemen alt kısma ise dilekçenin içeriğinin belirtildiği açıklama kısmı yazılır. Son bölümde talep belirtildikten sonra dilekçenin son cümlesi arz ederim ibaresi yazılmalıdır. En son bölüme ise dilekçe sahibinin adı, soy adı ve imzası yazılmalıdır.

İş Dilekçesi Nereye Verilir / Nereye Gönderilir

İş dilekçesi dilekçe sahibi tarafından iş başvurusu yapılmak istenen  kuruma verilir. Eğer ki iş bulmak için işçi bulma kurumuna yazılacaksa hitap edilecek makam işçi bulma kurumu olmalıdır. Ancak herhangi bir şirkete başvuru yapılacaksa, ilgili şirket ve firmaların insan kaynakları departmanına iş dilekçesi gönderilmelidir.

Şirket ve firmaların iş başvurusu için açmış oldukları ilanlarda yapılacak olan başvurunun nereye yapılması gerektiği belirtiliyor. Özellikle şirket ve firmalar mail adreslerini, telefon numaralarını bu duyurularda belirterek başvuru yapmak isteyen kişilerin iletişime geçmelerine olanak sağlıyorlar.

Ne Zaman Sonuçlanır

İş dilekçesi başvuru sahibinin ilgili makama teslim edilmesi ile birlikte ilgili şirket ve firmalar tarafından değerlendirilerek dilekçe sahiplerine en kısa süre içerisinde bilgi verilmesi gerekiyor. İş dilekçesinin sonuçlanma süresi ilgili şirket ve firmaların çalışma yoğunluğuna göre değişiklik gösteriyor. Ancak şirket ve firmaların yoğunlukları ne boyutta olursa olsun dilekçe kanuna göre dilekçe sahibine olumlu ya da olumsuz bir cevap vermek gerekiyor.

Şirket ve firmalar ihtiyaç duydukları kadrolar için çalışacak personel temin etme işlemlerini insan kaynakları departmanınca gelen dilekçeler incelenerek dilekçe içerisindeki deneyimler göz önüne alınarak değerlendiriliyor. Dilekçelerin sonuçlanma süresi firma ve şirketlerin ihtiyaç duydukları kadroların aciliyeti göz önüne alınarak değerlendirme işlemleri yapılıyor. Bu nedenle dilekçelerin neticelenme süresi bir bakıma firma ve şirketlerin çalışma durumlarına göre değişiyor. Ancak yasal anlamda bir dilekçeye verilecek olan yasal cevap süresi 30 gündür.

Nasıl Geri Çekilir / İptal Edilir

Dilekçe sahipleri yazmış oldukları dilekçeler hakkında cevap verilmesinden önce iptal işlemi için ayrıca bir dilekçe yazmaları gerekiyor. Bu işlem ile birlikte yapılacak olan başvuruların geri çekilmesi sağlanıyor. Ancak geri çekilme işlemleri için öncelikli olarak başvuru dilekçesine cevap verilmemiş olması gerekiyor. Bu tür durumlarda tüm talepler dilekçe ile resmi ve özel makamlara verildiğinden iptal ve geri çekilme işlemleri de yine dilekçe ile ilgili makamlara ibraz edilmesi gerekiyor. Tüm taleplere dilekçe ile işlem yapılırken cevap işlemleri de yine yazılı olarak ilgili kişiye bildiriliyor. 


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar