Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Okul / Veli İzin Dilekçesi

Veli İzin Dilekçesi

/
291 Views

Veliler, çocuklarıyla ilgili konularda, okul idaresine görüş, izin ve bilgilerini sözlü ve yazılı olarak sunabiliyorlar. Fakat okullar da birer resmi kurum olduklarından velilerin beyanatları yazılı olarak alınıyor. Veliler de çocuklarıyla ilgili durumlarda veli izin dilekçesi yazarak, okul idaresine sunuyorlar. Bu yazımızda veli izin dilekçesi nasıl yazılır

hakkında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

Veli İzin Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Veli izin dilekçesi her ne kadar basit bir işlem gibi görülse de, dilekçe kuralları geçerlidir. Resmi bir kuruma vereceğiniz için temiz, çizgisiz ve beyaz bir kağıda yazılmalıdır. Yazılar okunaklı, içeriği anlaşılır olmalıdır. Öğrenci ve veli bilgileri yer almalı, mutlaka imzalı olmalıdır.

İzin dilekçesini  pek çok farklı konu için yazabilirsiniz. Herhangi bir özür durumundan dolayı çocuğunuzu okula gönderemeyebilirsiniz. Çocuğunuzun devamsızlıktan sınıfta kalmaması adına veli öğrenci izin dilekçesi yazabilirsiniz. Bunun dışında, çocuğunuzun sınıfın veya okulca düzenlenen bir etkinliğe katılması/katılmaması için de veli izin dilekçesi gezi için sunabilirsiniz.

Dilekçenizin başlığı, çocuğunuzun okuduğu okula hitaben yazıyorsunuz. Örneğin; ” Altı Eylül İlköğretim Okulu, Dumlupınar Ortaokulu, Sinanpaşa Anadolu Lisesi Müdürlüğüne” şeklinde başlık atıyorsunuz. Açıklama kısmına çocuğunuzun adını, soyadını, sınıfını, okul numarasını yazıp, hangi konu için izin istediğinizi veya izin verdiğinizi belirtiyorsunuz.

Dilekçenizi “bilgilerinize arz ederim” şeklinde bitirip, tarihi, adınızı, soyadınızı yazıp, imzalıyorsunuz.

Veli İzin Dilekçesi Örneği


Veliler birçok farklı konularda izin istemlerinde bulundukları için veli izin dilekçe örneği çeşitleri çok fazladır. İnternette yer alan veli izin dilekçesi örneği çeşitlerini inceleyebilir, hatta veli izin belgesi nasıl yazılır hususunda fikir edinebilirsiniz.

İnternette veli izin dilekçesi örneği word ve pdf formatında bulunmaktadır. Word formatında rahatlıkla üzerinde düzenleme yapabileceğiniz için veli izin dilekçesi doc (word) formatında indirebilirsiniz. İndirdiğiniz örnek dilekçe üzerinde istediğiniz düzenlemeleri yaptıktan sonra, çıktısını alabilirsiniz. Çıktısını aldıktan sonra imzalamayı unutmayınız.

Veli İzin Belgesi Nasıl Yazılır?

Okul idareleri ve öğrenci yurt müdürlükleri öğrenciyle ilgili her türlü aktivite için velilere veli izin belgesi göndermektedir. Matbu şeklinde hazırlanan bu belgede, veli sadece boş yerleri doldurup, imzalaması yetmektedir. Öğrenciyle veya kendisi, okula veya yurda teslim etmektedir.

Belgede, yapılacak aktivitenin zamanı, yeri ve nasıl yapılacağı yazmaktadır. Veli de, boş yerlere öğrencinin adını, soyadını, sınıfını, okul numarasını yazıp, izin veriyorum veya vermiyorum şeklinde ilgili kutucuğu onaylayıp, imzalıyor.

Veli İzin Dilekçesi ile Sınava Girilir mi?

Veli izin dilekçesi, okullarda bir yerde rapor yerine geçmektedir. Velinin yazdığı dilekçe doğrultusunda öğrenci özürlü devamsız sayılmaktadır. Herhangi bir sebepten dolayı öğrenci bir veya birden fazla dersin sınavına giremeyebilir. Öğrenci velisinin yazdığı dilekçeyle, -aynı zamanda öğretmenin kanaatiyle- öğrenci sınava sonradan girebilir. Bu husus sadece ilk ve ortaöğretim okulları için geçerlidir. Yüksek öğrenimde veli dilekçeleri geçerli değildir. Öğrenci sağlık kuruluşundan alacağı raporla mazeretini belgelemek zorundadır.

Veliler, çocuklarını ilgilendiren konularda, okul veya yurt idarelerine yazılı başvurarak, bilgilendirme yapmaktadır. Bu bilgilendirmeler izin alma veya verme şeklinde olmaktadır. Öğrencinin devamsız sayılmaması için dilekçeyle başvurup, devamsızlık hakkını kullanmasını sağlayabilir.

Bu yazımızın yararlı olduğunu düşünüyorsanız paylaş butonuna basarak çevrenizle paylaşabilirsiniz. Aklınıza takılan soru veya önerilerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar