Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Kurumsal / Alt Taşeron Dilekçesi

Alt Taşeron Dilekçesi

/
473 Views

Çalışma hayatında taşeronluk ve alt taşeronluk uygulaması sıklıkla uygulanmaktadır. Asıl işverenler, uzmanlık, teknoloji, kapasite ve zaman gibi nedenlerden dolayı işin belirli bir kısmını başka bir işverene verebilmektedir.

Alt taşeron olarak tanımlanan ikinci işveren de asıl işverene karşı sorumlu olarak verilen işi yapmaktadır. Özel ve tüzel kişilerin alt taşeron olarak hizmet verebilmek için alt taşeron dilekçesi ile başvuruda bulunuyorlar.

Alt Taşeron Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Dilekçe, alt taşeronluk kaydı için Sosyal Güvenlik Kurumu’na yazılabileceği gibi, işe girmek, işi almak için ilgili şirkete de yazılmaktadır. Buna göre dilekçenizin başlığını belirliyorsunuz. Örneğin iş yeri kaydı için dilekçe verecekseniz, dilekçenizi Sosyal Güvenlik Kurumu’na hitaben yazıyorsunuz.

Dilekçenizin üst başlığını TC Sosyal Güvenlik Kurumu, orta başlığını Ankara Sosyal İl Güvenlik Müdürlüğü, alt başlığı da Çankaya Sosyal Güvenlik Merkezi olacak şekilde yazıyorsunuz. Dilekçenizin açıklama kısmına taşeronluk sözleşmesi imzaladığınız şirketin adını ve sicil numarasını yazarak, kaydınızın yapılmasını talep ediyorsunuz.

Yeni bir paragraf açıp, “bilgilerinize sunar, alt taşeronluk kaydımın yapılmasını saygılarımla arz ederim” şeklinde yazıyorsunuz. Sağ alt tarafına tarihi yazıp, varsa şirket kaşenizi basıp, imzalıyorsunuz.

Dilekçenizin altına da; vergi dairesi, vergi numarası, işe başlama tarihi, işçi sayısı, taşeron kodu, yapılan işin mahiyeti,  telefon numarası, adres gibi bilgilerinizi giriyorsunuz.  Bu bilgilerin altına da “Yetkili bilgileri” başlığı atıp, altına kimlik bilgilerinizi yazıyorsunuz.

Burada dikkat edeceğiniz husus sicil numarası yazarken, sözleşme imzaladığınız şirketin sicil numarasını yazıyorsunuz. Çünkü, o şirketin alt birimi ve ona bağlı olarak çalışıyorsunuz. Genel olarak işin sorumluluğu o şirketin üzerinde olmaktadır.

Alt Taşeron Dilekçesi Nereye Verilir?

Yazdığınız alt taşeron sgk dilekçesi ile birlikte taşeronluk sözleşmesini ve işin mahiyetine göre istenen ek belgeleri posta, kargo veya elden Sosyal Güvenlik Kurumu’na teslim ediyorsunuz. Burada dikkat edeceğiniz husus, en geç sigortalı  çalıştırmaya başladığınız tarihte kuruma teslim etmeniz gerekmektedir. Bu nedenle cezai durumla karşılaşmamak için belirtilen süre içinde belgelerinizi teslim etmeyi unutmayınız.

Alt Taşeron Dilekçesi Örnekleri


Taşeronluk uygulaması çalışma hayatında sıklıkla görüldüğünden, bu konuda özel ve tüzel kişilerin yararlanabileceği pek çok sayıda alt taşeron dilekçesi örneği bulunmaktadır. Bunlardan birini word formatında indirip, kendi bilgilerinize göre doldurabilirsiniz. Sadece tek yapmanız gereken kendi işyeri ve kimlik bilgilerinizi tam ve doğru şekilde girmenizdir. Çıktısını aldıktan sonra kaşenizi basmayı ve imzalamayı unutmayınız.

Alt taşeron olarak SGK’ya kayıt için dilekçe vermenizle birlikte, işin bitmesi sonucunda kapanış dilekçesi de veriyorsunuz. Bu dilekçeyi kapandıktan sonra en fazla 30 gün içinde vermek zorundasınız. Aksi takdirde cezai işleme maruz kalabilirsiniz. Kayıt dilekçe örneklerinde olduğu gibi internetten alt taşeron sgk kapanış dilekçesi

örneği de indirebilirsiniz. Boş yerleri doldurup veya kendinize göre yeniden düzenleyip, çıktısını alabilirsiniz.

İş hayatında, şirketler iş yükünü azaltmak adına alt taşeronlarla çalışmaktadır. Alt işverenlerle taşeronluk sözleşmesi yapmaktadırlar. Alt taşeronlar da taşeronluk sözleşmesiyle birlikte kayıtlarının yapılması için Sosyal Güvenlik Kurumu’nu dilekçeyle başvuruyorlar. İş bitiminde de kayıtlarının silinmesi için aynı şekilde kuruma yazılı kapanış talebinde bulunuyorlar.

Bu yazımızın yararlı olduğunu düşünüyorsanız paylaş butonuna basarak çevrenizle paylaşabilirsiniz. Aklınıza takılan soru veya önerilerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar