Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Banka / Banka Hesabı Kapatma Dilekçesi

Banka Hesabı Kapatma Dilekçesi

/
4814 Views

Herhangi bir bankadan aktif veya pasif hesabınızı kapatmak isteyebilirsiniz. Bunun için bankaya banka hesabı kapatma dilekçesi yazmanız yeterlidir. Bazı bankalar, kapatma dilekçelerini genel merkeze fakslamanızı veya posta yoluyla göndermenizi talep edebilirler. Eğer böyle bir talep bulunmuyorsa şubenize dilekçenizi verebilirsiniz.

Kullanmadığınız hesaplarınız için banka işletim ücreti ödemek istemiyorsanız en kısa sürede kapatma dilekçesi vermeniz sizin yararınızadır.  

Banka Hesabı Kapatma Dilekçesi Örneği

Private File - Access Forbidden
Private File - Access Forbidden

Banka Hesabı Kapatma Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Dilekçenizi çizgisiz bir kâğıda yazabilirsiniz. İsterseniz internetten örnek bir tane indirip kendinize uyarlayabilirsiniz. Dilekçede önemli olan, hesap numaranız, kapatma talebiniz ve imzanızdır. Bu üç ayrıntı mutlaka dilekçenizde olmalıdır.

Eğer genel müdürlüğe göndermeniz isteniyorsa, dilekçe başlığınız ilgili bankanın genel müdürlüğü olmalıdır. Örnek olarak “Akbank Genel Müdürlüğü’ne” diye başlık atmalısınız. Dilekçenizi şubeye vermeniz istenirse “…………… Bankası ………… Şubesine” diye başlık atıyorsunuz.

Dilekçenin metin kısmında isteğinizi belirtiyorsunuz. Öncelikle banka hesap numaranızı yazıp, kullanmadığınız/kullanmak istemediğiniz hesabınızın kapatılmasını istediğinizi yazıyorsunuz. Dilekçenizi, “Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.” Cümlesiyle bitiriyorsunuz.
 
Dilekçenize ek olarak kimlik fotokopisi eklemeyi unutmayın. Sağ alt tarafa da tarih, ad- soyadınızı yazıp, imzalıyorsunuz.

Nereye Verilir/Gönderilir?

Bankanızın uygulamasına bağlı olarak dilekçenizi ya Genel Merkeze gönderiyorsunuz ya da şubeye veriyorsunuz. Kapatma dilekçenizi genel müdürlüğe göndermeniz istendiğinde, faks numarasını ve ilgili kişinin adını istemeyi unutmayın. Hesabınızı en hızlı kapatma yolu faks olduğundan bu yolu tercih etmelisiniz. Dilekçenizle birlikte kimlik kartınızın fotokopisini de göndermeyi unutmayınız. Faksı gönderdikten sonra ilgili kişiyi arayıp, teslim alınıp alınmadığını öğrenebilirsiniz.

Dilekçenizi şubeye teslim etmeniz istendiğinde, şubeye giderek önce sıra numarası alıyorsunuz. Müşteri yoğunluğu azsa vezneler de dilekçenizi kabul edebilir. Bunun dışında müşteri temsilcilerine sıra alıp, işleminizi yaptırmanız gerekiyor. Sıranız geldiğinde kimliğinizle birlikte dilekçenizi görevliye verebilirsiniz.

Ne Zaman Sonuçlanır?

Dilekçenizi genel müdürlüğe fakslarsanız 24 saat içinde, postayla gönderirseniz 3 iş günü içinde size geri dönüş yapıyorlar. Öncelikle hesabınızı niçin kapattığınız hakkında bilgi alıyorlar. Sizden sözlü olarak da hesabı kapatma teyidini aldıktan sonra aynı gün içinde hesabınızı kapatıyorlar. Hesap kapatma dekontunun e-mail adresinize gönderilmesini talep etmeyi unutmayınız.

Dilekçenizi şubeye verdiğinizde, görevli sistemden hesap kapatma işlemini anında yapıyor. Fakat son teyidi genel merkez yaptığı için 24 saat içinde bir görevli sizi arayabilir. Sizden kapatma teyidi aldıktan sonra hesabınız tamamen kapatılıyor. Eğer 24 saat içinde sizi arayan olmazsa hesabınız genel merkezden de kapatılmış demektir. Şubeden çıkmadan önce mutlaka hesap kapatma dekontunuzu almayı unutmayın.

Nasıl Geri Çekilir/İptal Edilir?

Dilekçenizi genel merkeze, faksladıysanız veya postayla gönderdiyseniz iptal etmek için öncelikle genel merkezi aramalısınız. Müşteri temsilcisine hesabınızın kapatılması için bir dilekçe gönderdiğinizi ama bu kararınızdan vazgeçtiğinizi belirtiyorsunuz. Bankanızın uygulamasına göre güvenlik testinden geçebilirsiniz. Güvenlik sorularına doğru cevap verirseniz telefonla dilekçenizi iptal ettirebiliyorsunuz.

Şayet bankanın farklı bir uygulaması bulunuyorsa, sizden yeni bir dilekçe yazıp fakslamanızı isteyebilirler. Bu durumda kapatma dilekçenizi ilgi tutup, hesabınızın kapatılmasından vazgeçtiğinizi bildirdiğiniz bir dilekçe yazıyorsunuz.

Dilekçenizi, şubeye teslim ettiyseniz, ilgili memura tekrar gidip, kapatma işleminin tamamen sonuçlanıp sonuçlanmadığını öğrenin. Genel merkezden yanıt bekleniyorsa, dilekçenizi iptal ettirebilirsiniz. Genel merkezin onayından geçmişse hesabınız kapatılmış demektir. Bu durumda yeni bir hesap açtırmanız gerekiyor.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar