Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Kurumsal / Hastane Şikayet Dilekçesi

Hastane Şikayet Dilekçesi

/
476 Views

Hastanede yaşanan olumsuz durumlar için hastane şikayet dilekçesi ile şikayetinizi bildirebiliyorsunuz. Hastanede bir sorun yaşadığınızda, şikâyette bulunacağınızda hastaneyi şikayet dilekçesi yazarak bunları çözüme kavuşturabilirsiniz. Bu sizin kanuni hakkınızdır. Fakat hakkınızı şiddet veya fevri yollarla kullanma yolunu seçerseniz, haklı durumdayken haksız konuma düşebilirsiniz. Bu yazımızda hastane şikayet nasıl yapılır ve hastane şikayet nereye yapılır detaylı şekilde bulabilirsiniz.

Hastane Şikayet Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Hastanede siz veya hastanız haksız bir uygulama maruz kalabilir, çalışan/çalışanların tutumundan rahatsız olabilirsiniz. Bu durumu hastane veya doktor şikayet dilekçesi yazarak tavrınızı gösteriyorsunuz.  Dilekçenizi sakin ve rahat bir kafayla yazmaya çalışın. Çünkü dilekçenizde kullanacağınız üslup ve kelimeler haklıyken haksız duruma

düşmenize yol açabilir. Ayrıca dilekçeniz işleme tabi olmaz.

Dilekçenizi ilgili hastanenin başhekimliğine hitaben yazıyorsunuz. Başlığı da “…………………….. Hastanesi Baş hekimliğine” şeklinde atıyorsunuz. Baş hekimlikten olumlu bir yanıt almazsanız veya direk Sağlık Müdürlüğüne veya Sağlık Bakanlığına şikayetinizi bildirecekseniz, başlığı bu kurumların adlarını yazıyorsunuz.

Dilekçenize sizin veya hastanızın adını soyadını, hastanın neyi olduğunuzu, yatılan bölümü, oda numarasını yazıyorsunuz. Şikayete konu olan olayı, durumu kısa ve net cümlelerle açıklıyorsunuz. Açıklama yaparken saygı ve nezaket kurallarına uymaya dikkat etmelisiniz. Çalışanların tutum ve davranışlarıyla ilgili sorun yaşıyorsanız, ad ve soyadlarını yazıp, nasıl davranış sergilediklerini kısaca anlatabilirsiniz. Cümlelerinizde asla hakaret, küfür ve rencide edici kelimeler kullanmamaya özen gösterin.

Şikayetinizi açıkladıktan sonra alt satıra geçip, şikayetinizin çözüme kavuşturulmasını, talebinizi yazıyorsunuz. Dilekçenizi “bilgilerinize sunar, gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim” şeklinde bitiriyorsunuz. Dilekçenizin sol alt tarafına adresinizi, TC kimlik numaranızı, telefon numaranızı, size e-mail yoluyla ulaşılmasını istiyorsanız e-posta adresinizi yazıyorsunuz. Sağ alt tarafa ise; tarih, adınız soyadınızı yazıp, imzalıyorsunuz.

Hastane Şikayet Dilekçesi Örneği

Private File - Access Forbidden Private File - Access Forbidden Private File - Access Forbidden

Hastaneler, insanların sağlıklarına kavuşmaları amacıyla tedavi gördükleri önemli sağlık kuruluşları olmalarına rağmen hastane-hasta-hasta yakınları sorunları, şikayetleri hiç bitmemektedir. Çeşitli nedenlerle hasta veya hasta yakınları ilgili hastaneden şikayetçi olmaktadır. Şikayetlerin haklılığını koruması açısından yetkili merciye yazılı olarak başvurulması önemlidir.

Şikayetinizin kabul görmesini, sonuçlanmasını istiyorsanız dilekçeyle başvurmanızda yarar vardır. Bu konuda hastane şikayet dilekçesi örneği çeşitleri bulunuyor. Herhangi bir örnek dilekçeyi indirip, kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Sadece devlet hastanelerinde sorun yaşamayabilirsiniz. Özel hastanelerde yaşanan sorunlar için de özel hastane şikayet dilekçesi yazabilirsiniz. Özellikle hastaneden alınan katkı ücretleri hakkında özel hastane fazla ücret şikayet dilekçesi örneği işinize yarayacaktır. Özel hastanede daha iyi bir hizmet veya tedavi beklerken sorun yaşarsanız özel hastane şikayet dilekçesi örneği doldurarak, şikayetinizi bildirebilirsiniz.

Hastane Şikayet Etme Hattı

Hastanede herhangi bir sorun yaşadığınızda şikayetinizi sözlü olarak, anında bildirebiliyorsunuz. Bunun için Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM)’nin 184 numaralı hastane şikayet etme hattı bulunuyor. Bu hattı arayarak önce kendi kimlik bilgilerinizi veriyorsunuz. Daha sonra sorun yaşadığınız hastanenin adı, bulunduğu il/ilçeyi söylüyorsunuz.

Şikayete konu olan olayı, durumu -bağırmadan, küfretmeden, sakin ve nazik bir biçimde- kısaca anlatıyorsunuz. Birim şikayetinizi kayıt altına alıyor. Kayıt numarasını istemeyi unutmayın. Zaten daha sonra ya ilgili hastaneden ya da SABİM’den sizi arayıp, konuyla ilgili açıklama yapacaklardır.

Yeni dönemde birçok çağrı hattı 112 acil çağrı numarası altında birleşti. SABİM’in 184 çağrı hattı bu uygulamaya dahil değildir. Bu nedenle şikayetinizi sadece bu numaraya yapıyorsunuz. Yanlışlıkla 112’yi arayıp, şikayette bulunmayın.

Hastane Şikayet Nereye Yapılır?

Hastanelerde en yetkili merci, başhekimliklerdir. Bu nedenle sorun veya şikayetlerinizi ilk olarak başhekimliğe yapmanız doğru olacaktır. Şikayetinizi hastane şikayet dilekçe örneği ile birlikte başhekimlik sekterliğine yapıyorsunuz.

Hastane başhekimliğinden istediğiniz sonucu alamadığınızda veya hastane yönetimini şikayet etmek istediğinizde ikinci olarak başvuracağınız adres il/ilçe sağlık müdürlükleridir. Şikayet veya sorununuzu anlattığınız il sağlık müdürlüğü şikayet dilekçe örneği ile birlikte kuruma başvuruyorsunuz.

Hastane şikayet olarak en üst mevki Sağlık Bakanlığıdır. Şikayetinizi sağlık bakanlığına şikayet dilekçesi ile sunuyorsunuz. Dilekçenizin üst başlığını “TC Sağlık Bakanlığı” şeklinde atıyorsunuz. Alt başlık olarak da şikayete konu olan hastanenin bulunduğu ilin Sağlık Müdürlüğü Şikâyet Öneri ve Hasta Hakları Değerlendirme Birimi olarak yazıyorsunuz. Dilekçenizi bu birime teslim edip,  kayıt numarası almayı unutmayın.

Şikayetinizi yazılı olarak yapabildiğiniz gibi hastane şikayet birimi SABİM 184 hattını arayarak da sözlü olarak yapabilirsiniz.

Hastane Şikayet Nasıl Yapılır?

Herhangi bir sağlık kurumunda sorun yaşadığınızda şikayet etme hakkınız bulunuyor. Şikayetinizi sözlü olarak yapabildiğiniz gibi yazılı olarak da yapabiliyorsunuz. Sözlü olarak ilgili hastanenin başhekimliğine veya SABİM 184 hattına yapıyorsunuz. Fakat şikayetinizi resmi olarak yapmak istiyorsanız hasta hakları şikayet dilekçesi örneği

çerçevesinde bir dilekçeyle başvuruyorsunuz.

Şikayet dilekçenizi sorun yaşadığınız hastanenin başhekimliğine yazabildiğiniz gibi, il/ilçe sağlık müdürlüğüne veya Sağlık Bakanlığına hitaben il sağlık müdürlüğü şikayet, öneri ve hasta hakları değerlendirme birimine de yazabiliyorsunuz.

Şikayetinizi ister sözlü isterseniz yazılı yapın kullandığınız tutum ve sözlere dikkat etmeniz gerekiyor. Şikayet etmek sizin yasal  hakkınızdır. Fakat bu hakkınızı şiddetle, küfrederek harcamayın. Nezaket ve saygı çerçevesinde ister sözle isterseniz yazılı olarak şikayetinizi yapabilirsiniz.

Hastaların sağlık kurumlarında tedavi görme hakları olduğu gibi, gördükleri olumsuz tutum, davranış ve olaylardan dolayı şikayet etme hakları da bulunuyor. Bu haklarını sözlü veya yazılı olarak sunabiliyorlar. Şikayetin resmi olarak kabul görmesi açısından şikayet dilekçesini ilgili hastanen başhekimliğine, ilçe sağlık müdürlüğüne veya il sağlık müdürlüğü şikayet, öneri ve hasta hakları değerlendirme birimine yazılabiliyor.

Bu yazımızın yararlı olduğunu düşünüyorsanız paylaş butonuna basarak çevrenizle paylaşabilirsiniz. Aklınıza takılan soru veya önerilerinizi yorum olarak iletebilirsiniz.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar