Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Diğer / Vize İptal Dilekçesi

Vize İptal Dilekçesi

/
3254 Views

Vize başvurusu yapmak için elçilikten/konsolosluktan randevu almak ve istenen belgeleri hazırlayıp bizzat elden teslim etmek gerekiyor. Yurtdışına seyahatin olmazsa olmazı olan vizenin başvuru veya iptali için konsolosluğa başvuruluyor. Varolan vizeyi iptal etmek içinse iptal gerekçesinin belirtildiği bir vize iptal dilekçesi yazmak gerekiyor. Vize iptal dilekçesini nasıl yazıldığı, onay süreci ve vize iptal dilekçesinin nasıl geri çekildiğini anlatarak yazımıza devam edelim.

Vize İptal Dilekçesi Örneği

Vize İptal Dilekçesi Nasıl Yazılır / Doldurulur?

İptal dilekçesi sözkonusu ülkenin büyükelçiliği, konsolosluğu, başkonsolosluğuna verildiğinden ilgili başkonsolosluğa hitaben başlıyor. Vizenin alındığı tarih ve hangi tarihe kadar geçerli olduğunu belirten cümlelerle devam ediyor. Vize iptalinin neden talep edildiğini anlatan cümlelerle dilekçe tamamlanıyor. Vize iptal dilekçesi tamamlandıktan sonra sol alt kısma vize iptali yapmak isteyen kişinin adı, soyadı, adresi, telefon no ve mail adresi bilgileri yazılıyor.

Sağ tarafa da tarih ve imza atılıyor. Böylece vize iptali için istenen dilekçe tamamlanmış oluyor. İptal dilekçesi pasaport aslı veya onaylı fotokopisi ile birlikte ilgili birime şahsen veya aracı kurum tarafından teslim ediliyor. İptal için gerekli bilgi veya belgelerin eksik olması durumunda iptal dilekçesi reddediliyor. 

Vize İptal Dilekçesi Nereye Verilir / Nereye Gönderilir?

İptal dilekçesi vize başvurusunda olduğu gibi  ülke büyükelçiliği, konsolosluğu veya başkonsolosluğuna yapılıyor. Dilekçe ve pasaport ilgili birimlere şahsen teslim edilebildiği gibi bu işi yapan kurumlar aracılığı ile de teslim ediliyor. İptal gerekçesini bildiren dilekçeyi şahsen konsolosluk, büyükelçilik veya başkonsolosluğa bırakabilir veya vize başvuru hizmeti sunan kurumlara başvurarak vizenizin iptal edilme sürecinin takibini isteyebilirsiniz.

İptal dilekçesi mesai saatleri içinde ilgili birime teslim edilir. Vize iptali başvuru dilekçesi için tıpkı vize başvurusunda olduğu gibi başkonsolosluk, konsolosluk veya elçilikten randevu almak gerekir. 

Ne Zaman Sonuçlanır?

İptal dilekçesi büyükelçilik, konsolosluk veya başkonsolosluğa teslim edilir.  Vize başvurusunda olduğu gibi iptal dilekçesini şahsen teslim etmek için randevu almak gerekir. Aracı bir kurum tarafından vize iptali istendi ise, ilgili makama başvuru için randevuyu aracı kurum alır ve süreci takip eder.

Vize iptali için karar verme yetkisi Başkonsolosluk / Konsolosluk / Elçilik vize bölümüne aittir. Dış temsilciliklere teslim edilen vize iptal dilekçesi, iş yoğunluğuna göre en fazla 15 gün içerisinde sonuçlanır. Resmi tatil günlerine denk gelen vize iptali başvurularında sürecin sonuçlanması uzayabilir. İlgili birimin vize bölümünün iş yoğunluğuna göre vize iptal dilekçe başvurusunun sonuçlanma süresi farklılık gösterir.

Nasıl Geri Çekilir / İptal Edilir?

İptal dilekçesi Başkonsolosluk / Konsolosluk / Elçilik’e verildi ise vize iptali için süreç başlar ve 15 gün içerisinde sonuçlanır. Bu süre içerisinde vize iptalinden vazgeçildiyse  iptalin geri çekildiğine dair dilekçe ile zamanında başvurmak gerekir. İptal başvurusunun geri çekilmesinde zaman kaybedilirse vize iptali gerçekleşir ve tekrar vize çıkartmak gerekir.

Vize başvurularının konsolosluk tarafından gerekçeleri ile iptal edilmesi durumunda da vize başvurusunun iptaline karşın itiraz dilekçesi ile başvurunun kabul edilmesi talep edilir. Başvuru sırasında eksik görülen belge veya bilgiler tamamlanır ve tekrar başvuru yapılır. Vize reddi itiraz dilekçesi talebin reddedilmesinden itibaren en geç 1 ay içinde yapılmalıdır. 


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar