Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / SGK / Bağkur İptal Dilekçesi

Bağkur İptal Dilekçesi

/
7389 Views

Kendi işini yapan kişilerin SGK ve sağlık hizmetlerinden yararlanması için BAĞKUR işlemlerini yaptırmaları gerekiyor. Fakat iş yeri kapatma gibi herhangi bir sebep ile kendi işini yapmaktan vazgeçen kişilerin BAĞKUR iptal dilekçesi ile bu durumu SGK’ya bildirmek durumundadır.

İptal işleminin tamamlanması ile birlikte çalışan artık primlerini yatırmak durumunda kalmayacaktır. Fakat sağlık hizmetlerinden de kısmen yararlanabilecektir. 

Bağkur İptal Dilekçesi Örneği

Private File - Access Forbidden
Private File - Access Forbidden

Bağkur İptal Dilekçesi Nasıl Yazılır / Nasıl Doldurulur?

SGK üzerinden devam ettirilen sigorta işleminin durdurulması için BAĞKUR iptal dilekçesi hazırlamak gerekmektedir. Dilekçenizi örnekten yararlanarak hazırlayabileceğiniz gibi kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Her iki durumda da iptal dilekçesinin bazı kriterlere sahip olması gerekir.

  • SGK numarası olmasa da iptali isteyenin kimlik numarasının dilekçede yer bulması gerekir.
  • Eğer başka bir işe giriş yapılmışsa bu sebep bildirilmelidir. Sigortalı bir işte çalıştığına dair beyanlarda beyanın ispatını sağlayan evraklar ekte belirtilmelidir.
  • Sebepler çerçevesinde BAĞKUR kaydının silinmesinin talep edildiği ifade edilerek dilekçe sonlandırılır.

Dilekçe sonunda kişinin ad soyad ve imzasının da yer alması gerekir. Ayrıca dilekçenin verildiği tarih de yazılmalıdır. 

Bağkur İptal Dilekçesi Nereye Verilir / Gönderilir?

BAĞKUR kaydının son bulması için hazırlanan dilekçe, kişinin bağlı olduğu SGK müdürlüğüne verilmek durumundadır. Dilekçe Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına yazılmalıdır. Sonrasında ise BAĞKUR’lu hangi SGK’ya bağlı ise bu da belirtilmelidir. Hazırlanan dilekçe, mutlaka Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına elden verilmelidir.

Herhangi bir sebebe bağlı olarak BAĞKUR kapatmak isteyen kişilerin BAĞKUR iptal dilekçesini hazırlayarak kuruma verdikten sonra kurum tarafından verilecek olan cevabı beklemek durumundadır. Unutmamak gerekir ki BAĞKUR iptal işlemi tamamlandıktan sonra BAĞKUR’lunun yanı sıra bu kapsamda hizmet alan sigortasız eş de sağlık gibi bazı hizmetlerden yararlanamayabilir. Bu neden ile dilekçe verilirken dikkatle düşünmek gerekir. 

Ne Zaman Sonuçlanır?

Yönetmeliğe göre verilen bir dilekçeye SGK’nın 15 iş günü içerisinde cevap verme zorunluluğu bulunuyor. Fakat işlemlerin yürütüldüğü Sosyal Güvenlik Kurumunun çalışma yoğunluğuna göre bu süre zaman zaman aşılabiliyor. Fakat yoğunluğu az olan bir kurum tarafından yürütülen iptal işlemleri 15 günlük süre tamamlanmadan sonuçlanabilir. Sürecin uzaması ya da kısalması tamamen kurumun çalışma hızına ve iş yüküne bağlıdır.

İptal dilekçesinin sonuçlanması ile birlikte başvuru yapan kişiye kurum tarafından resmi bir bildirim yapılmaktadır. Dilekçenin olumlu sonuçlanması ile birlikte kişi artık BAĞKUR’un sağlamış olduğu imkanlardan yararlanamayacaktır. 

Nasıl Geri Çekilir / İptal Edilir?

Sigorta primini kendi işi nedeni ile kendisi yatıran iş yeri sahiplerinin iş yerini kapatması ya da başka bir sigortalı işte çalışması durumunda iptal işleminin yaptırması gerekir. Bu işlemler ise BAĞKUR iptal dilekçesi ile başlatılmalıdır. Fakat verilen iptal dilekçesini geri çekmek isteyen kişiler için iptalin iptali hakkı bulunuyor. Bu gibi durumlarda çalışan iptal dilekçesinin iptal edilmesi için yeni bir dilekçe hazırlamak durumundadır.

Yeni dilekçede, önceki dilekçenin iptalinin sebeplerinin belirtilmesi gerekir. Özellikle iş yeri kapatma kararından vazgeçilmesi ya da sigortalı iş durumunun ortadan kalkması gibi sebepler gösterilerek iptal hakkı kullanılabilir. Fakat önceki dilekçe sonuçlanmadan iptalin iptali dilekçesi verilmelidir. Aksi halde BAĞKUR iptal dilekçesinin iptal talebi dikkate alınmayabilir.

Author

  • Jane Moore

    Meet Jane, a passionate blogger with a love for all things creative. From DIY projects to healthy recipes, Jane enjoys sharing her ideas and experiences with her readers. She believes that everyone has a unique story to tell, and hopes to inspire others to explore their creativity and pursue their passions. Follow along as Jane shares her journey and tips for living a fulfilling life.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar