Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / İtiraz / Elektrik Faturası İtiraz Dilekçesi

Elektrik Faturası İtiraz Dilekçesi

/
467 Views

Elektrik faturanızın olağandan yüksek geldiğinden eminseniz elektrik faturası itiraz dilekçesi ile başvuruda bulunabiliyorsunuz. Fatura ödeme tarihine daha çok varsa, şikayetinizi faturanızı ödemeden yapabiliyorsunuz. Fakat ödeme tarihi geldiyse, faturanızı ödeyip, ona göre elektrik faturası itiraz etme hakkınızı kullanıyorsunuz. Bu yazımızda elektrik faturasına itiraz dilekçesi nasıl yazılır, nereye verilir detaylı şekilde bulunmaktadır.

Elektrik Faturasına İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Elektrik faturanıza itirazınızı elektrik fatura itiraz dilekçesi ile yapıyorsunuz. Sözlü olarak yaptığınız itirazların bir yaptırımı ve etkisi bulunmuyor. Dilekçenizi nasıl yazacağınızı bilmiyorsanız internette elektrik faturasına itiraz dilekçe örneği çeşitleri bulunmaktadır. Bunlardan birini indirerek, kendinize uyarlayarak, yeniden yazabilirsiniz.

Dilekçenizi, bağlı olduğunuz elektrik şirketinin genel müdürlüğüne hitaben yazıyorsunuz. Başlığın altına şikayetin konusunu yazabilirsiniz. Konu olarak, faturanızın hangi döneme ait olduğunu belirtip, faturadaki tutara itirazınızı sebep gösteriyorsunuz.

Açıklama kısmına, sözleşme, abone numaraları ile adresini yazıyorsunuz. Faturalarınızı düzenli olarak ödediğinizi belirtiyorsunuz. İtiraz ettiğiniz faturanın ilk ve son okuma tarihlerini yazıp, gelen fatura tutarını yazıyorsunuz. Geçtiğiniz ay ile aynı oranda elektrik tüketmenize rağmen bu ay abartılı şekilde faturanın yüksek geldiğini anlatıyorsunuz.

Sonuç kısmında, itirazınızın kabul görmesini, durumun ivedilikle incelenerek, hatanın düzeltilmesini talep ediyorsunuz. Bu süre zarfında faturanın işleme konulmamasını, elektriğinizin kesilmemesini, şayet kesilirse herhangi bir işlem yapmaya gerek bırakılmadan açılmasını talep ediyorsunuz.

Dilekçenizi resmi ve üst bir kuruma yazdığınızdan kullandığınız kelimelere ve cümlelere dikkat etmelisiniz. Saygı çerçevesinde, kibar bir üslupla dilekçenizi oluşturmalısınız. Dilekçenizi ” bilgilerinize sunar, gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim” şeklinde bitirmelisiniz. Ayrıca dilekçenize fatura fotokopisini eklemeyi unutmayın.

Elektrik Faturasına İtiraz Dilekçesi Örneği

Private File - Access Forbidden Private File - Access Forbidden

İnternette, tüketicilere yardımcı olunması amacıyla pek çok elektrik faturasına itiraz dilekçe örneği bulunuyor. Günümüzde elektriğin özelleştirilmesiyle birlikte, farklı şirketlerden elektrik satın alabiliyorsunuz. Böyle olunca da şikayetinizi elektrik aldığınız şirkete yapıyorsunuz. Bu nedenle, internette karşınıza çıkan elektrik faturası itiraz dilekçesi örneği başlıkları farklılık göstermektedir.

İnternette yer alan elektrik itiraz dilekçesi örnekleri farklılık gösterse de içerik olarak temelde aynıdırlar. Örnekler sadece kurallı, etkili ve doğru bir şekilde elektrik faturası itiraz hakkınızı kullanmanız içindir. Örnek dilekçeyi indirip, siz sadece boş yerleri dolduruyorsunuz.

Elektrik Faturası İtiraz Nasıl Yapılır?

Fatura bedelinin, beklenenden çok daha yüksek olarak gelmesi halinde faturaya itiraz hakkınız bulunmaktadır. İtiraz hakkınız, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği madde 13, Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği madde 21’de güvence altına alınmıştır.

Ayrıca itirazınızı, fatura fotokopisi, kimliğiniz ve fazla gelen elektrik faturası itiraz dilekçesi ile birlikte bağlı olduğunuz şirketin genel müdürlüğüne yapıyorsunuz. İtirazınızı mutlaka yazılı olarak yapın. Elektrik dağıtım şirketlerinin müşteri hizmetleri ve irtibat numaraları bulunmaktadır. Bu numaraları arayıp, itirazınız için kayıt oluşturabilirsiniz. Fakat işleminizin hızlı şekilde sonuçlanmasını istiyorsanız, itiraz dilekçenizi hem postayla hem de faks yoluyla gönderin. Ayrıca, müşteri hizmetlerini arayıp, dilekçenizin ivedilikle işleme konulmasını talep edin.

Elektrik Faturası İtiraz Nereye Yapılır?

Özellikle yazılı itiraz başvurunun yapılacağı adres, faturayı düzenleyen kurumdur. Hangi elektrik dağıtım şirketinden elektrik alıyorsanız, başvurunuzu o kuruma yapıyorsunuz. Örneğin Gediz Elektrik Dağıtım Şirketinden elektrik alıyorsanız başvurunuzu gediz elektrik fatura itiraz dilekçesi ile yapıyorsunuz.

Dilekçenizi verdiğiniz kurum, dilekçe kanununa göre azami 30 günde yanıt vermesi gerekiyor. Fakat şirketler 7-10 gün içinde olumlu veya olumsuz yanıt veriyorlar. Bu süre zarfında yanıt vermezler, kanuni sürenin bitmesini bekliyorsunuz. Kanuni süre içinde de herhangi bir yanıt vermezlerse EPDK ve Tüketici Hakem Heyetleri vasıtasıyla elektrik dağıtım şirketini şikayet edebiliyorsunuz.

Elektriğinizi Enerjisa şirketinden alıyorsanız, başvurunuzu çağrı merkezi, hizmet noktası, online hizmetler merkezi veya mobil uygulaması üzerinden yapabiliyorsunuz.

Kaçak Elektrik Faturasına İtiraz Dilekçesi

Private File - Access Forbidden

Yargıtay’ın “elektrik abonesinden kayıp, kaçak bedeli alınamaz” kararıyla birlikte gözler geçmişte ödenen kayıp, kaçak bedellerinin nasıl alınabileceğine çevrildi. Herhangi bir yere dava açmadan veya başvurmadan önce elektrik aldığınız dağıtım şirketine başvurup, ne kadar kayıp, kaçak bedeli ödediğinizi gösterir belge alıyorsunuz.

Özellikle ödediğiniz toplam kaçak bedeli 2 bin liranın altındaysa Tüketici hakem heyetine kaçak elektrik fatura itiraz dilekçesi örneği ile başvuruyorsunuz. Ödediğiniz rakam 2 bin liranın üzerindeyse mahkemeye başvuruyorsunuz.

EPDK’nın 2016’da aldığı bir kararla, elektrik dağıtım şirketlerinin kayıp, kaçak elektrik bedelini almaları yasalaştı. Ayrıca bu bedeller “Dağıtım Bedeli” adı altında birleşti. Yani, artık faturanızda kayıp, kaçak bedeli yerine “dağıtım bedeli” olarak karşınıza çıkıyor.

Elektrik Faturası İtiraz Numarası

Elektrik dağıtım şirketleri farklı olduğundan, her şirketin müşteri hizmetleri ve irtibat numaraları farklıdır. Öncelikli olarak hangi şirketten elektrik aldığınızı faturanızdan bakarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca, her türlü şikayet ve bilgi almak için, faturalarda irtibat numaraları yazıyor.

Özellikle Türkiye’de en fazla elektrik abonesine sahip Enerjisa’nın elektrik fatura itiraz numarası 444 4 372’dir. Fatura ödeme işlemlerinden, her türlü itiraz ve bilgi alma işlemlerinizi bu numara üzerinden yapabiliyorsunuz.

Gediz Elektrik şirketinden elektrik alıyorsanız, fazla elektrik faturası itiraz dilekçesi örneği ile müşteri hizmetlerine başvurabilirsiniz. İtirazınızı sözlü olarak yapmak istiyorsanız Gediz elektrik faturası itiraz hattı 0850 800 0 186 – 0850 575 00 02 numaralardır.

Özellikle dilekçeyle başvurduğunuz kurumdan olumlu veya olumsuz bir yanıt almadığınızda, EPDK’ya şikayet edebiliyorsunuz. EPDK’nın irtibat numarası 0 312 201 40 00’dır. Yazılı olarak başvuracaksanız dilekçenizi, 0 312 201 40 50 faks numarasına gönderebilirsiniz.

Yeni düzenleme ve zamlarla birlikte, elektrik faturaları beklenenden daha yüksek gelebiliyor. Ayrıca gerek yanlış okuma, gerekse saatin bozulması sebebiyle faturanız abartılı gelmektedir. Bunu çözüme kavuşturmak için bağlı bulunduğunuz elektrik şirketine dilekçeyle başvurabiliyorsunuz. Dilekçeniz sonuçlanana kadar, faturanızın ödeme süresini geçirmemeye dikkat etmelisiniz.

Bunun yanında yazımızın yararlı olduğunu düşünüyorsanız paylaş butonuna basarak çevrenizle paylaşabilirsiniz. Aklınıza takılan soru veya önerilerinizi yorum olarak iletebilirsiniz.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar