Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Diğer / MEB’e Dilekçe

MEB’e Dilekçe

/
6287 Views

Bir veli olarak çocuğunuzun okulu ya da öğretmenleri ile ilgili çözülemeyen sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz. Bu sorunlar için okul idaresi ile görüşmenize rağmen bir çözüm bulunamamışsa meb’e dilekçe yazarak, sorunun incelenmesini talep edebilirsiniz. Özellikle herhangi bir öğretmenin çocuğunuza kötü davrandığını düşünüyorsanız bu durumu MEB’e dilekçe yazarak dile getirebilirsiniz. Yazdığınız dilekçe sonunda MEB müfettişleri konunun ve öğretmenin incelenmesini sağlayacaktır.

MEB’e Dilekçe Örneği

Private File - Access Forbidden
Private File - Access Forbidden

Meb’e Dilekçe Nasıl Yazılır?

Meb’e dilekçe​​​​​​​ yazmak için öncelikle bağlı bulunduğunuz il ya da ilçe müdürlüklerine hitaben bu dilekçeyi doldurmanız gerekir. MEB’e gönderilecek dilekçeler mutlaka resmi bir dil ile kaleme alınmalıdır. Ayrıca dilekçeler öğrenci velisi tarafından doldurulmalı ve ıslak imzalı olarak gönderilmelidir. Dilekçeye Ek olarak nüfus cüzdanı fotokopisi ve öğrenci belgesi de eklenmelidir. 

Dilekçeyi yazmaya başlarken mutlaka yazı içerisinde öğrencinin adı, soyadı ve öğrenci numarası belirtilmelidir. Bu bilgiler ışığında yazılan dilekçe yetkili kişiler tarafından işleme alınacaktır. Dilekçenin içeriğinde ise mutlaka şikayetçi olunan konu açık ve net bir şekilde yazılmalıdır. Anlaşılır bir dille yazılan dilekçelerden saha sağlıklı sonuçlar elde edilir. 

Meb’e Dilekçe Nereye Gönderilir?

Meb’e yazılan bir dilekçe sayesinde velisi olunan öğrencinin öğretmeni dolayısıyla yaşanan sıkıntıları yazılı şekilde aktarabilirsiniz. Sorunun ilgili kişilere doğru ve net bir şekilde aktarılması öncelikle dilekçenin doğru kaleme alınmasıyla ilgilidir. Yani dilekçe için gerekli tüm şartlar sağlanması gerekir. Bu şartlardan birisi de dilekçenin gönderileceği adrestir. 

Yazılan dilekçe hangi kuruma hitaben yazılıyorsa dilekçenin gönderileceği adres de o olmalıdır. Meb’e dilekçe​​​​​​​ yazdığınızda dilekçeyi hitaben bulunduğunuz il ya da ilçe müdürlüklerine iletmeniz gerekir.

Bu nedenle yazılan dilekçe elden ya da posta yoluyla MEB müdürlüklerine gönderilmelidir. Dilekçenin elden teslim edilmesi daha iyi olur. Çünkü elden teslim edildiğinde dilekçe için bir numara verilecektir. Bu numara sayesinde dilekçeniz hakkında da bilgi alabilirsiniz. 

Ne Zaman Sonuçlanır?

Meb’ yazılan bir şikayet dilekçesi belirli aşamalardan geçer. Bu aşamaların ilki dilekçenin doğru yere doğru usullerde iletilmesidir. Dilekçe ilgili birimlere ulaştıktan sonra müfettişler tarafından inceleme başlatılır. Meb’e gelen dilekçe okulda bulunan bir öğretmenin kötü davranışları içinse öncelikle müfettişler okul yönetimiyle iletişime geçer. Okul idaresi ve öğretmen için detaylı bir inceleme başlatılır. 

Meb’ yazılan ve gönderilen dilekçeler uzun bir inceleme sürecinden geçer. Bu nedenle diğer dilekçelerde olduğu gibi işlemin sonuçlanma süresi kısa değildir. Genellikle dilekçe 30 gün sonra sonuca ulaşır. Çünkü konu ile ilgili bir soruşturma süreci başlayacaktır.

Nasıl Geri Çekilir?

Meb’e şikayet için yazılan dilekçelerde dilekçenin geri çekilme hakkı da vardır. Özellikle dilekçenin iptalini isteyen kişi dilekçeyi yazan kişi olmalıdır. Bu sayede dilekçe kişinin kendi rızası ile geri çekilebilir. Yeni bir dilekçe yazarak hızlı ve kolay bir şekilde dilekçenizin iptalini sağlayabilirsiniz. 

Dilekçeyi geri çekme işleminde uygulanacak iki yol vardır. Öncelikle dilekçenin geri çekilme isteğini yeni bir dilekçe ile belirtmeniz gerekir. İlk verdiğiniz şikayet dilekçesi elden teslim edilmiş ve bir numara alınmışsa bu numara ile beraber yeni bir iptal dilekçesi yazmalısınız. Ayrıca dilekçenin iptali ile ilgili birim yetkililerine de sözlü olarak bilgi vermeniz gerekir. Bu hususlar doğrultusunda inceleme altındaki dilekçeleri geri çekebilirsiniz. 

Author

  • Jane Moore

    Meet Jane, a passionate blogger with a love for all things creative. From DIY projects to healthy recipes, Jane enjoys sharing her ideas and experiences with her readers. She believes that everyone has a unique story to tell, and hopes to inspire others to explore their creativity and pursue their passions. Follow along as Jane shares her journey and tips for living a fulfilling life.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar