Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Diğer / Burs İptal Dilekçesi

Burs İptal Dilekçesi

/
3530 Views

Kredi Yurtlar Kurumu’ndan kazandığınız burs veya öğrenim kredisi almak istemeyebilirsiniz. Bu durumda öncelikle onay işlemini yapmamanız gerekiyor. Taahhütname tanzim ve kabul süresi içinde sistem üzerinden iptal etmelisiniz. Bu süre içinde iptal etmezseniz ve burs adınıza tahsis edilirse, burs iptal dilekçesi yazarak Kredi Yurtlar Kurumu Ankara adresine göndermeniz gerekiyor. İptal dilekçeniz işleme konularak, bursunuz kesiliyor.

Burs İptal Dilekçesi Örneği

Private File - Access Forbidden
Private File - Access Forbidden

Burs İptal Dilekçesi Nasıl Yazılır/Doldurulur?

Öncelikli olarak aldığınız bursun kesilmesini istiyorsanız e-devlet şifrenizle turkiye.gov.tr adresine girmeniz gerekiyor. Buradan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bağlantısından burs/kredi vazgeçti (iptal) işlemini yapmanız gerekiyor.

Sitenin “Dilekçeler” bölümünden burs iptal dilekçesi (dilekçe no:1) örneğini indirebilirsiniz.

İsterseniz dilekçe örneğini indirmeden de boş bir kâğıda kendiniz de yazabilirsiniz. Dilekçe başlığınızı “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Kredi Dairesi Başkanlığına/ANKARA” olarak yazıyorsunuz. Metin bölümünde “ Kurumunuzdan aldığım bursu almak istemiyorum. Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.” Diye yazmanız yeterlidir.

Burs iptal işleminizin yapılabilmesi için mutlaka TC kimlik numaranızı, öğretim kurumunuzu, cep telefon numaranızı, adresinizi ve e-mail adresini yazmayı unutmayınız. Dilekçenizin sonunda da tarihi adınız soyadınızı yazıp, imzalıyorsunuz.

Burs İptal Dilekçesi Nereye Verilir/Gönderilir?

Yazdığınız iptal dilekçesinin en hızlı şekilde ilgili ellere ulaşmasını istiyorsanız faks çekebilirsiniz. Kredi Yurtlar Kurumu’nun faks numarası (0 312 551 65 73)’dür. Yalnız faks çekmeden önce Kredi Dairesi Başkanlığı (0312 551 6626) numarasını aramanızda fayda vardır. Telefonda çıkan kişiye burs iptal dilekçesi göndereceğinizi belirtip, ilgili kişinin adını öğrenmelisiniz. İlgili kişiye bağlanıp, konuyla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Dilekçenizi iadeli taahhütlü postayla Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Kredi Dairesi Başkanlığı Söğütözü Mah. 2176 S. No: 25  06520-Çankaya/ANKARA adresine gönderebilirsiniz. Dilekçenizi iadeli taahhütlü gönderdiğiniz için postanın teslim alındığına dair geri bildirim size gelecektir.

Ne Zaman Sonuçlanır?

Burs başvurusuna bulunup da adınıza burs tahsis edildiğinde, şartlarınız değişebilir, bursunuzu almak istemeyebilirsiniz. Bu durumda e-devlet şifrenizle turkiye.gov.tr sitesine giriyorsunuz. Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu sayfasından “burs/kredi talebi iptal” seçeneğini işaretlediğinizde adınıza tahsis edilmiş olan burs iptal ediliyor. Bu işlemleri yapmadan da yani taahhütname işlemini başlatmazsanız, bursunuz otomatik olarak iptal ediliyor.

Adınıza burs tahsis edilmişse ve siz de onay işlemini gerçekleştirmişseniz, iptal dilekçesi yazarak, bursunuzun iptal edilmesini talep ediyorsunuz. Dilekçeniz ilgili birime ulaştığında en geç 7 iş günü içinde iptal ediliyor. Araya resmi ve hafta sonu tatilleri girmesine bağlı olarak süreç uzayabilir. Süreci yakından takip etmek istiyorsanız, Kredi Dairesi Başkanlığı (0312 551 6626) irtibat numarasını arayıp, bilgi alabilirsiniz.

Nasıl Geri Çekilir/İptal Edilir?

Burs iptal dilekçenizi faksladıktan veya postaladıktan sonra talep isteğinizden vazgeçebilirsiniz. Bu durumda Kredi Dairesi Başkanlığı (0312 551 6626) irtibat numarasını arayıp, dilekçenizin işleme konulup, konulmadığını öğreniyorsunuz. Eğer işleme konulmadıysa dilekçenizin iptal edilmesi talebinde bulunabilirsiniz. Dilekçeniz eğer işleme konulmuşsa ve bursunuz kesilmişse işlem geri alınamıyor. Bu durumda tekrar burs alamıyorsunuz. Fakat lisansüstü öğrenime başlarsanız tekrar burs başvurusu yapabiliyorsunuz.

Bursunuz kesilse dahi öğrenim kredisi için kuruma başvurabiliyorsunuz. Bu durumda durumunuzu belirten dilekçeyi KYK’ya postalıyorsunuz veya bizzat  kendiniz giderek başvuruyorsunuz.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar