Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Adliye / Şikayet Dilekçesi

Şikayet Dilekçesi

/
3370 Views

Şikayet dilekçesi yazacaksanız yazdığınız kurum ve kuruluşların önemi büyüktür. Çünkü, şikayet dilekçesini yazdığınız kuruma göre hitaben yazmanız gerekir. Şikayet, istek ya da öneriler için kurumların ilgili birimlerine dilekçe göndermek her Türk vatandaşının hakkıdır.

Özellikle bu hakkın kurumlar için kullanılamsı amacıyla Başbakanlık Bilgi İşlem Kurumu olan Bimer oluşturulmuştur. Bimer’e bir dilekçe göndermek için online sistemi kullanmanız yeterlidir. Ama farklı bir kuruma şikayet dilekçesi gönderecekseniz mutlaka dilekçenizi kabul şekillerine göre iletmeniz gerekir.

Şikayet Dilekçesi Örneği

Private File - Access Forbidden
Private File - Access Forbidden

Şikayet Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Bir şikayet nedeniyle BİMER’e şikayet dilekçesi göndermek isteyenler bu işlemi online şekilde gerçekleştirmelidir. BİMER’in internet sitesine giriş yaparak online dilekçe örneğini doldurabilirsiniz. Bazı kurumlar şikayet ya da öneri gibi dilekçeleri online olarak Kabul etmektedir.

Yazılı şekilde şikayet dilekçesini göndermek isteyenler ise mutlaka ana başlık kısmına gönderilen kurumun adını ve şehrini yazmalıdır. Ayrıca dilekçeyi yazan kişinin mutlaka yazıda adı, soyadı, T.C kimlik numarası ve kişiye ait iletişim bilgileri yer almalıdır.

Telefon numarasının yanı sıra kişiye ait e-posta adresi de bildirmek iletişim açısından yararlıdır. Üst sağ kısma dilekçenin yazıldığı tarih de eklenmelidir. Dilekçenin içeriğinde ise mutlaka şikayet konusu açık ve net şekilde izah edilir. Islak imzalı olarak şikayet edilen birime ya da kuruma teslim edilir.

Şikayet Dilekçesi Nereye Gönderilir?

Şikayet dilekçesini mutlaka şikayeti iletmek istediğiniz kuruma göndermeniz gerekir. Her kurumun şikayet durumlarından sorumlu birimleri vardır. Bu birimler genellikle özel şirketlerin genel müdürlükleri olur.

Eğer, şikayet dilekçeniz özel bir firma için yazılıyorsa genel müdürlüklerine hitaben yazılıp, o adrese gönderilmelidir. Eğer kurum için yazılıyorsa mutlaka kurumdan dilekçe gönderimi ile ilgili detaylı bilgi alınması gerekir.

Bazı kurumlar dilekçeleri online olarak kabul ediyor. Online olarak hazırladığınız dilekçeleri yine online sistemi kullanarak gönderebilirsiniz. Bu sayede şikayet dilekçesi doğrudan şikayet birimine ulaşmış olacaktır.

Her kurum online olarak gönderilen dilekçeleri kabul etmez. Bazı kurumlar elden ya da posta yoluyla dilekçe kabul eder. Böyle bir durumda da mutlaka kurumun kabul durumlarına göre dilekçe teslimi yapılmalıdır.

Ne Zaman Sonuçlanır?

Şikayet dilekçesini kurumlara gönderdiğiniz anda tüm kurumlar şikayet konusu ile ilgili bir inceleme başlatır. Bu inceleme süresi şikayetin konusuna ve detaylarına bağlıdır.

Özellikle kurumlara ya da Bimer gibi şikayetlerin iletildiği birimlere oldukça fazla dilekçe gelmektedir. Bu dilekçelerin her birinin araştırılması ve incelenmesi zaman alır. Bu nedenle, şikayet birimlerine dilekçenizi ilettikten sonra bir müddet beklemek de fayda vardır.

Şikayet dilekçeleri ile ilgili değerlendirme ve inceleme yapıldıktan sonra şikayetiniz bir sonuca bağlanır. Bu süre genellikle 30 iş gününü bulabiliyor. Yani bir şikayet dilekçesini ilgili kuruma ilettikten sonra ortalama 30 gün beklemeniz gerekir. Bu sürenin uzun olması şikayet konusunun detaylı şekilde incelenmesi ve araştırılmasıdır.

Nasıl Geri Çekilir?

Şikayet dilekçenizi bir kuruma ilettiğinizde dilekçenizin alındığına dair size bir dilekçe kayıt numarası verilir. Eğer, şikayet durumunun geri çekilmesini talep ederseniz bu dilekçe kayıt numarası ile ilgili birime başvurmanız gerekir. Genellikle şikayet dilekçesi için dilekçe numarasını kullanarak, iptal işlemlerini başlatmak yeterli olacaktır.

Her kurumda şikayet dilekçesi geri çekilme yöntemi değişebilir. Öncelikle ilk yapılması gereken kurum ile iletişime geçmektir. Yani dilekçenin nasıl geri çekileceğini kurumdan öğrenmeniz gerekir.

Bimer’e gönderilen şikayet dilekçesini geri çekmek yani iptal etmek için ALO 150 numarasından bilgi alabilirsiniz. Ayrıca doğrudan dilekçe iptali için Bimer’in web sayfasına giriş yapıp, dilekçe iptal butonunu tıklamanız yeterli olacaktır.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar